Cuma, Mayıs 29, 2009

beter boceklikten ugur bocekligine atanmak..


kolaymis .. iste bu kadar kolay..
korktugum kadar zor degilmis..
degismekten korkmusum duvarlarimi yikamamaktan.. hislerimi incitmekten degilde, insanlarin incinmesinden endiselenmisim ..
endiselenmek guzel demis icimden bir parca.. endise duymak.. birileri hakkinda kaygi duymak.. kendini dusunmeden gozlerinin icindeki isigi sondurmemek icin ..
ama uzaklasiyorken...
ellerin kollarin ayaklarin bacaklarin bagli bir yere kipirdayamiyorken, yanlis anlasilmamak icin cirpinirken, etrafini saran her bir ip daha simsiki sariyorken bedenini..
dibe cokerken ve bir daha gunes isigini gorememekten urperirken..
ve tamda boyle derken
yasamak ve kaygilanmak bir arada ne kadar zaman daha durabilirdi ki..
dusunduk biz..

ayirdik

kaygilanmaktan kactigimizdan degil.. aksine halen sevdigimizden .. yani onlar incinmesin yine.. her biri papatyanin tac yapraklari kadar narinken..
en son istenecek dilek, en son edilecek dua olacakti ama ne yazik ki degil artik//

ben ruhumu seytana satali seneler var..
bilmezsiniz.. anlasma yapmadik ama ucuza kapatti diyebilirim edepsiz..
daha korpe toy zamanlarim.. oyuncak bebekler falan var kuma su dokup camurdan heykeller yapiyorum.. biraz daha ugrassam bu isin ticaretine de vurup canak comlekcilik isinden koseyi donecegim ama niyetim baska..
kafam baska bi yerde bana ait olmayan bi yerde..
daglarin ardina bakmakta gozlerim gorulemeyecek uzakliklarda ki ufuk cizgilerindeki gun batimlarinda aklim.. sorgulamakta ruhumu bir taraftan o duvarlarin tepesine comelmis olan adam..
yargiliyor beni .. beni benimle yargiliyor.. once ist pist yapti bakmadim... kimdi ki o .. annem yabancilarla konusma diye uyarmisti ne de olsa.. ama tutamadim kendimi bi kac sefer daha seslendi.. baktim.. yesil derin bir orman gibi gozler.. mana yuklenmemis henuz.. benle oynamak isteyen ufak yaramaz bir cocuk belli ki.. saklamis kendisi gibi o montunun ceplerinde de ellerini...
ilk onunla gittik yasak tabelasinin oldugu yere,, yasak ti ama yasaklilar yasak olan seyler sekerliler sekersizler midyeciler midyecisizler kadar yasak olmaliydi.. yenmez icilmez.. girilmez..
girdik oraya..
sonra korkular kaygilar bas gosterdi..
bas kaldiran kaldirana..
kiraza dalsan cilek aliniyor cileke dalsan incir.. hangisini biraksan eteklerin temiz kaliyor..fena bisiler yapmaliydi ama ne.. bilemedim bunu hic bir zaman.. taaa ki..
taa ki..
gercek bir meyve tadana kadar.. uzaktan bakip bakip ceplerimi doldurduklarim ceplerimi kirletir olmus sadece.. gercek bir isirik.. gercekligin bas gosterdigi bir an..
sen olan senin gibi olanlarla butun oldugun an.. anladigin zman,.
heybeni sirtina vurup ben boyle yasagi deler gecerim diye citlerini atladigin zaman o uccuz bucaksiz bozkirlar da basaklara golgeni golge edip irmagin basinda ki agaci ogle yemeginde kendi basina golge edene kadar..
hersey aama hersey..
sen bir seyleri kabul edene kadar...
kabullerini kabul ettirmek zorunda olmadigin zaman iste sen o zaman hep ozgursun..
uc bakalim.. ucabildgiin kadar ugur bocegi..
uc..

Hiç yorum yok: