Cuma, Temmuz 09, 2010

topum kara delige kacinca...

bugun bi fotograf gordum hani bi cok konuya kapak olmus , olacak cinsten..
betimlemek gerekirse;
adam sabah gozunu bile acmamis daha dogrusu acacak bi surati bile olmadigindan dogrudan duvarda duran suratlardan birini secme telasinda.. altta verilmek istenen msj ise aleni bi sekilde yazilmis..
neymis efendim sistem bizi bu hale getirmis.

ya iyide bu carkin icinde surekli calismak zorunda olan kobay fareler gibi hissederseniz elbette degirmenin suyu var mi yok mu demeden surekli ayaklarinizla cevirir olursunuz o malum carki..

yani kusura bakmayin ama don kisot bile yedegirmenine sallarken kilicini daha mantikli ve sizden daha zekice davranmaktadir deme zorunlulugunu hissederim.. lutfen arada bi durun ve kendinize bakin..

nefret etmeyin kendinizden..
nefret ask gibidir.. nerden buldun lan bu benzetmeyi diyenleri oyle bi benzetirdim simdi ama iyi saatime denk geldiniz hemen kisa bi aciklama cakayim suraya..
efendim simdi egri oturup dogru  konusmak gerekirse nefret ettiginizi dusundugunuzu dusundugunuz insanlara bi kere daha donup baktiginizda kalbinizde az da olsa bi yumusama sezerseniz anlarsniz ki siz de bir insansiniz.. cunku bilirsiniz ki sizde hatali bi davranista bulunmus olabilirsiniz iliskinin bu derece kotuye gitmesinde.. sonucta adam nefretinizi kazanmak icin en fena ne yapmis olabilir ki..
karsi takimi tutmus olmak disinda .. ayni amac ugruna tezahurat yapmaktasiniz ama maalesef farkli tribunlerdesiniz..
iste nefret dedigin sey uzerinde biraz dusununce kalbinizin yumusamasina vesile olan bisidir.

askla arasinda bi benzerlik var midir peki.. varsa da nedir..

vardir elbette ki..
gelelim asil soruya..
ask nedir??
ask boyle bi anda karsiniza cikan birden kut kut attiran sey degilmidir.. anam ben yasiom mu su iki ayakli mahlukat gercek mi diye bi kac sn -tabii burada kullandigimiz birimler uluslararasi bilindik olcu birimleriyle karisitirilmamalidir sonucta herkesin kendine has bi bunyesel zamani ve onun ona gore bi birimi vardir . .. ama ne yzik ki hesap kitaptan anlamayanlar icin biraz zordur bunu ortaya cikarmak ... bak mesela yazmaya baslayali sadece bi iki dakka oldu ama kendimi kitap yazmis gibi hissediyorum..
neyse konuya donuyorum hemencecik.. bi kac sn bakakalirsiniz o iki bacakli mahlukata... bazen bu bi kac sn seneler surer bazen konusunca silir supurur tum saniyeleri.. "tuh ulan" der ceker gidersiniz.. bazen seneler boyu oyle kipir kipir olmazsiniz ama bisiler gelisir icinizde adina sevgi derler..

hemen al yazmalimdan bi anektot:
"-sevgi nedir..
-sevgi emektir"

anlasilacagi uzere nefret etmeyiz biz aslnda birilerinden belki bazen umursamayiz.. aynada gordugunuz sizsiniz.. siz kendinize ne kadar cok bakarsaniz kendinizin o kadar farkina varirsiniz.. sabahlari surekli bi maske aramazsiniz severseniz kendinizi.. kulaklarinizi kapattiginizda duydugunuz ses sizin.. izin verin girsin iceri... hatali konusuyorsa susturmasini bilin.. sizi degerli kilan yine sizsiniz.. siz olmazsaniz biz olmayiz.. biz olmazsak siz..
ve her nereye donerseniz donun poponuz hep arkada kalir..
sayet yuksek elastikiyet katsayisina sahip degilseniz tabii ki..

hadi kaybolun simdi .. kara delik acilip topunuzu icine almadan..

Hiç yorum yok: