Çarşamba, Ağustos 11, 2010

duzen, cark

duzen nedir ey sevgili okur.
onceden bildigim bir tabiri vardi bu duzenin.
hayatin ritmini yakalamaniza yardimci olan arac veyahut onun gibi bisi. sabahlari kalkip dis fircalamak ardindan koyu bi kahve icip ardindan tekrar fircalamak ornek olarak gosterilebilir.
degisen digerleri gibi duzende kendi capinda bazi degisikliklere gereksinim duyar. mesela kahvenin ardindan tekrar dis fircalamayi unutmaniz gibi. yada ocaktan cayi aldiktan sonra  tupu acik unutmaniz gibi. bunlar duzeni yada bir baska deyisle rutini bozan hareketlerdir.
durun durun rutin de duzen de aslinda boyle eften puften seylerden dolayi bozulmaz.
duzeni bozmak isterseniz donen bir dislinin farzi misal bi makine kasnaginin disleri arasina kupenizi dusurmeniz yada kendinizii dusurmeniz gerekebilir -- yok kendinizi kaybedip dusurmeyin, unutmayin siz var duzen var, rutin var, hayat var. siz yok bunlarin hic biri yok, haliyle bozulacak bir duzen de yok. --
ben size gelin benim kurulu duzenimden bahsedeyim...

oncesini istermisiniz pek bilmiyorum ama bu aralar gecmsle pek ilgilenmiyorum..
gecmis surekli kendini onume ati ativermese haberim bile olmicak boylesi bir gecmisim oldugundan ama bizi biz yapan seylere sonsuz saygimdan arada bir egilip kaldiriyorum onu yattigi yerden..
gene gecen gece boyle anlardan birisiydi mesela.

hayatimin akisini evimizin balkonundaki sezlongtan yildizlara dalmis seyrederken dusunuyordum..
saka saka.. yok oyle sezlong mezlong..  evin balkonu tamam var ama bi masa uc bes sandalye hepsi o. gokyuzu de alabildigine yildizsiz elektrik faturalarinin meblalarinin yuksek olmasindan mutevellit.
ve ben biseyler zirvalama geregi duyuyorum sadece su an icin..
amacim gecmiste herkimsem bugun o olmak istemedigimi farkettim demek. kisaca, ben degismek istiyorum.
mumkun mu diye sormuyorum. lutfen buna dikkat...

nasil ki internet browser im bi vakitler sadece internet explorer ken bir gun yasadigim bi karmasa esnasinda windows compenentlerden silmem uzerine yerine chrome kurup sade naif bir yasantiya adim atmistim.. iste oylesi bir mutluluk yerlessin istyorum bugunde yuzumun orta yerine degisimimle beraber. yoksa son bi kac zamandir surekli dudak bukmekten yaslanmama gerek kalmadan kalici olmasindan urktugum yuz cizgilerimin olusmasi an meselesi..


bak farketttin belki okurken belki farketmedin sen sevgili okur ama benin son paragraf hatta yer yer giris kisimlarinda da duzen bozulmus. okudum editlemek istedim ama olmuyor.
tipki yasantim- yasanmisliklarimiz gibi her salisesi kayit altinda. sarfedilen cumlelerin kelimelerin bakislarin dokunuslarin  hic bir tanesi ne geri geliyor ne geri iade ediliyor.
hic bir zaman yeni bi baslangic olmuor.. hep basindan beri olan varolana yeni bir yol vermeye calisiyoruz.
bozuyoruz yani varolan duzeni. duzen bozulunca doner mu bu devran..
doner doner..
ne dolaplar donuyor bir bilseniz ..
ne gitmek ne kalmak mumkun.. hic bir zaman yeni bir ben gelmeyecek sadece bir sarki da temenni niyetinde kalacak eglence amacli soylenmis bir kac nakarat olarak .. iki gerdan kiralim bizler diye.. ben cok kirdim gerdanimi ama hic gercekten mutlu olmadim.
hayatimin akisindan benden fazla rahatsizlik duyanlar var mesela bu ara.. bende memnun olmayi isterdim inadina ama olamiyor insan "MAHALLE  BASKISI" na dayanamiyor..
evlendirirler bunlar bu baski politikalariyla allah muhafaza.
iste bir diger yenilik onlar icin..: nikahta keramet ..
keramet kimde nerde bilmem ama inanin hic hos degil bunlar..

biliyormusun insan tum yukuyle gidiyor gidecegi yerlere. bir valiz esyadan daha fazlasi teneke gibi takiliyor pesine..tingir mingir yepyeni bir baslangica ma-aile gidiyorsunuz.
Gittim ben bigun harbiden elimde bir valiz esya sozum ona..
geri dondugumde ise aksine agirlastikca agirlasmisti yukum.
iste o hep bahsettigim hikayem de aslinda benim buradan basliyor..

tenekelerim..
tingir mingir..
develer tellal pireler berber iken..ben anamin besigini
tingir mingir.......

3 yorum:

cem dedi ki...

teknoloji aleminde o kadar çok browser var, hangisini denersek deneyelim bir şekilde internet explorer a dönmemiz gerekiyo, neden gerekiyor, çünkü bazı -gün içerisinde karşımıza çıkan ve kullanmak zorunda kaldığımız;resmi siteler, bazı bankalar gibi- internet sitelerine ne yaparsak yapalım sadece internet explorer ile düzgün bir şekilde görüntüleyebiliyoruz. peki hiç mi kurtuluşumuz yok bu explorer belasından, var tabi ama çok büyük bir kitle var karşımızda; bu bahsettiğim eski kodlara sahip siteleri daha güncel kodlarla yapmamız gerekiyor, yani sadece browserımızı değiştirerek mutlu olmamız pek olası görünmüyor. hayat işte. aldın sen cevabını

yazaRinYAzari dedi ki...

cevabimi aldim mi bakalim.
almisim.. lakin zirvalamaya devam edip soyle diyorum..
karsi tarafi duzelteyim derken insan kendini bozuyor farkina varmadan. HAYAT!! almadan vermez!

cem dedi ki...

tam alamamışsın :)