Cumartesi, Ağustos 02, 2008

kutsal melekler adina kaldiralm kadehleri o vakit !! serefe hey hayt! gecerken ugramistim ben buraya . oylesine bir cikmistim evden top oynayalim dedi bizim yaramazlar eski gunleri yad etmek adina. top seke seke bizim yorgonun meyhanesinden iceriye...
tum mezeeler agizda dagildi beyaz peynir de yaninda.. kadehlerden bir dortluk dokuldu , bizim kasap havasi daha bir anlasilir mi ne oldu rumca dortluklerde artik. felsefenin topraklarinda aristo yani basimizda. gramofonda eski bir ezgi plagin tum cizirtilari eski karyolamin yaylari gibi..hop asagi hop yukari. sicak yaz gunlerinden birinde arka bahceye bakan taraftaki odamda oglen uykusuna yatmis tum yorgunluklarim, bir ikindi vaktine uyanistalar simdi. bamteline basilmiscasina icim tingir mingirdi o vakitler aksam olsunda dar sokaklarinda oynasak diye tum mahalle arkadaslariyla diye gozlerimi sIKI SIKI yumardim. annem gelirse cok kizar simdi uyumamism diye. uyu ki buyuyesin derdi. bir ordek amca vardi TRT zamanlarindan kalma "annenin sozunu dinleeee..." diye bir ezgi; adini, devamini bilmedigim bir ezgi. sigaranin zararlarindan bahsederdi. renkli ekranlarla tanistik bir sure sonra cem uzan adini bilmezdik o vakitler.
bir gun arkadasim es arkada simsek diyen cok sevdigim baris abimin olum haberini verdi o renkli televizyon ekrani. olumun adi bile yakismamisti.. daha benim buyudugumu gorememisti oysa ki. oglen uykularindan kacmasaymisim mi ne? annem hakliymis o gul kokulu anaciigim hakliymis buyumek lazim mis . buyumek icin uyumak. gormemek icin cirkinliklerini dunyanin. buyuynce daha mi kolay cirkin olunuyor nedir. gozunu dort ac lafi da ordan geliyor olsa gerek. yoksa nerden bileceksin minicik bilegine bagli ilk renkli balonunu kaybetmenin ne demek oldugunu. kendince cok sevmenin ne demek oldugunu anlamakmis. bir gun tum sevdiklerin gokyuzune giderse diye gokyuzune kusup bulutlari daha cok sevmekmis, bulutlar yagmur demekti corak iklimlerdeki cografyalara umut dagitirdi. ne kadim bir dosttu su bulutlar. belki de herseyin suclusu onlar.
uzun uzadiya yazmak degildi amacimiz kutsal melekler demistik en son onlarlaydik . aristo ya ayip olmasin simdi .. o eski gramofonda simdi kasap havasi tekrardan; unuttum bile coktan ucan balonumu.. cok sevmemisim demek ki.. o gitti bi daha geri gelmedi o da cok sevmemis beni belli ki. ama gok kubbe hep orda.. bulutlar engellese de bazen.. aristo gel diyor yorgo da bozulmasin simdi kasap havasinin hakkini vermek lazim karsi kiyiyla ortak kulture saygisizlik etmeyelim. dizlerim kanayasiya kadar kadehler bosalip dolmus bile coktan. zaman kaybina mahal vermeden tum telaselerimi bir tarafa birakip sarhos olmak gerek simdi.

Hiç yorum yok: