Çarşamba, Temmuz 21, 2010

YILLAR SONRA

kargo nundu bu parca o gelen ilham perilerinin hep asklarin uzerine gelip pisletip gittikleri donemlerdi.. sevip sacini cekmeler ve uzerlerine tuz dokmeler kokmamalari icin bide o gerzek sakalasmalar donemi. yeni yetme caglari iste.. henuz icki hayatimizin kapisina dayanmis ama acilmior kapilar ve yillar geciyor gelisip olgunlasiyoruz. o zamanlar yapilan tum coocukluklari bir tarafa birakip birer takim elbise cekme telasindayiz. ve bu evrensel kume icinde en cok tokatlayan da yine evren (Cosmic Slap of the Universe)  kumelerin icindeki elemanlar belli isimleri belli kesistiklerimiz sadece bir apartmanin giris katinda gelistirdigimiz arkadasliklar olmaktan cok daha otesi artik fonksiyonunu alabiliyorz biraz daha kastirinca integral bile cikiyor. ve nitekim biz birer dahiyiz. 
yillar geciyor ve halen daha o hic eskimeyen yillara donup baktikca yeni tasindigimiz ada parcasinin o kaygan zemininde kendimizi saglama almaya calsiyoruz. ne kadar zordur yareppim, alisilmadik ortamlarda bile ergen sivilcelerin sahibi olmak. degismeyen bir gercektir yeterince olgunlasilmadiginin gostergesi sivilceler. mutemadiyyen bi yerlerden portleyiverirler. ve dinlenen o parcalar... ne tuhaf hic cikilmayan bir girdap ve surekli donuyoruz. yanimizdaki oyun arkadasi kaybolmus. balonlarda 5 hafta degil artik dunyayi turlamanin yolu.  bir gugul etmeye bakiyor ve hic karaip adalarna gitmesek te mercanlarin sahane goruntusune kavusuyorz, ruhumuzu oksuyoruz. 

atlaslar vardi onceden hangi ulkenin nerede oldugunu ogrenmemizi saglayan, akarsu rejimlerinden bahsetmeselerde bilirdik dicle le firat in dostane iliskilerini. simdi sundu yaa bize teknoloji uzaklari yakin imkanini aslinda tek yaptigi sey; klimali odalardan cikmayan bir fanus insani yetistirmek... tipki isi ve sicakligi surekli kontrol edilen hormonlu sebzeler ve meyveler gibi.. 


siz sera misiniz./ sera siz misiniz. ?

bugun bu yazi burada noktalansin. annem oksuruyor ve supergirl olup onu iyilestirmem gerek. 
bu parca 

gelsin benden size.. 

take it home.. 

esen kaliniz.. 

2 yorum:

cem dedi ki...

sanırım sadece düşünce yönünden yorum yapacağım zira türkçe kısmını yorumlayabilecek güce sahip değilim sanırım :)))

"ilham perilerinin hep asklarin uzerine gelip pisletip gittikleri donemlerdi" fikir güzel, perilerin pislettiğini hiç düşünmemiştim, yenilikçi yani.

genel olarak düşünceler güzel, biraz dağınıklık var ama o da sorun değil, hep düzgün olmamalı zaten :)

yazaRinYAzari dedi ki...

yorum yapmak icin oncelikli olrak ben bir turkce klavye edinmeliyim ve itiraf etmek gerekirse birakmaliyim devrik kaliplari.. (= anlatamiyorum diyorum sonra.. elbet anlatamazsin coklu secmeli sorularda bile anlatilmak isteneni anlamiyorsun... tum anlatim bozuklugu sorularimin yanlisligi bu sebepten olsa gerek (= ama evet var duzene bi kafa dikislik bir anormallik.. (=