Salı, Kasım 25, 2008

blog sahibi olmak

unutulmus binlercesi arasinda olmaktan tum korkularimiz aslinda, burada bi kac kelimeden ibaret cumleleri bir araya getirme maharetimizi sergileme cabasindayiz gunluk yasamimiza ayna tutarak. hani blog ya kimisi genel kulturunu on kosar bilgilendirme hevesiyle kimisi kakari kikiri gecen gundelik yasamindan bahsedir. kimisi baslik bile bulamaz her yazisinin basina.. cok daginiklari kafasini toplamaya gelir koltuguna ooturup anlattikca anlatir. dinleriz okuruz yorum yazariz dalgamizi geceriz, tuzel kisi yada kurumlardan bahsetmekten ozellikle cekiniriz. dunya kucuk sanal alem hepten kucuk bunun hacker i var hirlisi var hirsizi var., var oglu var. korkariz hem de korkmayiz cesur bi adim atariz. kimligimizi saklamaya calisiriz. yanlis bilgiler veriris. aman mazallah okuldan isten mahalleden ulkeden biri denk gelirse diye urkeriz. urktugumuz onlara gostermek istemedigimz gercek yuzlerimiz mi. yuzumuzde maskeler olmadan bizi begenmezlerse diye belki de korkariz. birden aniden evi basan yavuz hirsizlar gibi.. banyoda yatak odasinda bi basinizayken rahat tavirlarinizin izlenmesinden cekinirsiniz. ama artik o kadr zor degil astik artik bunlari sagolsun her turlu blog her turlu account sahibi forumlar ve en onemlisi cagimizin kitle iletisim araci feysbuk sayesinde herkesin herseyini bilir olduk.. yasanilan buhranlarinizi buradan paylasmak o kadar kolay degil. simdi birbirimizi kandirmayalim yani her gun cok farkli hayatlar yasamiyoruz., kisa sureli degisimlere ancak bi kac gun tahammul edebiliyorum ben mesela. en son hayatima dair radikal bi degisim aldigimda tarih 2007 ydi.. nerden baksaniz nerdeyse bi bucuk sene oncesi. o vakitten bu vakte kadar baktigimda degisen tek sey takvim yapraklari oldu, araya uc bayram bir yilbasi iki dogum gunum gecti. hatta hayata merhaba diyen mery bile bir yasina basacak onumuzdeki ay. tuhaf degilmi yurumeye bile baslamis kerata.. zaman ne kadar hizli akip geciyor,. hepimiz dert yaniyoruz bir an once gecsede bitse de kurtulsak diye.. ama sona yaklastigimizda herkes ucbucuk ulan yarn ne getrcegini bilioduk hic yoktan bir gunesimiz doguyordu tanidik simalar cehreler hava su atmosfer peki ya oldukten sonra ne beklio olcak?? derin mevzulara takmaya basliyoruz. olum korkutmaya basliyor yavas yavas kulaginiza fisildiyor. bazen yasaminiz o kdar renkli cafcafli oluyor ki adeta arikovaninda gibi oluosunuz. anlamiyosunuz olumun sesini birden aniden serinkanli bir olumu hakediyorsunuz. sanslimiyiz gercekten buraya gelmekle.. bugun sorsak o cay kasiklarinda yazddigi gibi bugun allah icin ne yaptin diye sorsak verecek br yanitimiz var mi // benim yok sahsen, sabahtan beri tum fani hayata yoenlik aktivitelerimi gerceklestirdim halen daha dogacak yeni gudneki aktivitelerimin derdindeyim.. hafta sonu gelsede bitsede gitsek bitsede gitsem icsem icsem oyle sarhos olsam ki.. tuhaf,..

tum ozlenilesi arkadaslarimi ozledim farzi misal ben.. o kdar uzagimdalar ama bi o kadar yakinimdalar.. elime gecen bir fotograf mesela beni cok duygulandirdi.. tam bi sene oncesi tarih 16 temmuz bir seneden bile daha fazla ya hadi neyse.. o kdarcik olsun.. dile kolay geliyor soylemesi icinizi de oyle bir keskinlikle kesiyor ki.. once kesildigini bile anlamiyorum.. uzerinden zaman geciyor..

her neyse kapi caldi dicem kalkiom dicem yalan olcak farkindayim .. yalan soylemekte istemiyorum tuhaf bi dinginlik coktu uzerime..
yarina yetismesi gereken odevim var simdi cikmam gerek..

Hiç yorum yok: