Çarşamba, Ocak 21, 2009

Buzdan kadın


Dusundu, bu gece hangi masali anlatacagini evin kapisindan girer girmez "bize hangi masali anlatacaksin?" diye pacalarina yapisacak olan veletlere.. hangisini anlatsaydi acaba.. kirmizi baslikli kiz?? ,yok olmaz.. yedi cuceler?? yok be o da olmaz.. ne kadar bildigi masal varsa hepsini buldu cikardi zihninin karman cormanligindan.. ariyordu lakin bulamiyordu.. tum arayislar nafile.. tum raflari tek tek kurcaladi.. neye elini atsa hepsi cok klise geldi.. kucukken severdi o bu masallari ama eskidiler artik.. yeni yepyeni bir masal.. modern bir masal anlatmaliydi.. ama ne??

"simdi ski durun geliyor .. kirpikleriniz kavusmadan birbirine size hic duymadginiz bir masal anlatacagim.. evvel zaman icinde kalbur saman icinde.... develer tellalken, pireler berberken, ben annemin beşiğini tıngır mıngır sallarken; .. "

derken bir agri saplandi ense kokune.. kaldirimi biri ayaklarinin altindan cekti ve o kaydi.. dustu.. neden sonra birden kendine geldi.. usulca ayaga kalkti..

"
usulca sev beni, sabahci su kiyilari
"

gokteki yildizlar yere dusmus olmali dedi icinden.. her yer isil isil... gok yere inmis onu yerden kaldirmak icin.. yurumeye basladi.. biseyi yoktu.. gayet iyiydi.. daha gecen ay kontrollerini yaptirmisti.. hersey yolunda demisti doktoru... endiselenecek bir sey yok.. endiselenmeyecek neler vardi peki.. ense kokundeki o agri neyin nesiydi.. gece issiz.. gece karanlik.. gece yalnizdi.. o ve gece..
golgesinin yaninda bir yabanci vardi sadece.. golgesinin yaninda bir yabanci mi.. nerden peydah olmustu bu yabanci.. geriye dondu bakti.. kimsecikler yoktu.. o da nesi.. geride boylu boyunca yatan bisi.. secemedi gozleri sokagin en karanlik yerinde yatiyordu.. goz kapaklarini iyiden iyiye kisti gorus mesafesini arttirmak icin.. ama nafile.. goremiyordu.. aceleci adimlarla uzaklasmak istedi.. ama hayir.. yapamadi.. adimlari onu gitmesi gereken yere goturmeye baslamisti bile..

yerde yatan seye artik yakindan bakiyordu, ama dokunamadi.. bakakaldi..
oylece dondu kaldi.. hic bir hareket hic bir kipirti kimildama yoktu.. zaman durmus olmali..

ne uzanabiliyor ne gerisin geriye donup kosup kacabiliyordu.. kosup kacmak.. keske yapabilse ama hayir yapamaz.. yapmamaliydi.. oylece yerde boylu boyunca yatarken bunu kendisine yapamazdi.. yardim .. yardim edin... kimse yok mu.. biri ambulans cagirsin lutfen.. yardim edin.. yerde bir bayan yatiyor.. sicim gibi ilk damlasi suzuldu yanaklarindan ilik ilik.. gozleri bugudan gormuyordu artik..

masal.. masali kim anlatacakti veletlere bu gece.. eve gitmeliydi.. nede guzel bulmustu anlatacak bir masal.. bu simdi nerden cikmisti..
annesi.. evet evet annesini arayabilirdi.. cocuklara bu gece o goz kulak olsun... vardir onda da anlatacak bi masal.. onun masallariyla buyumemismiydi zaten kendisi de.. hem onu buyuk bir yukten kurtarmis olurdu..

ahh.. ense koku.. doktor.. doktor.. doktoru bulun bana. bir hastane bir ambulans.. hadi hemen bir sedye.. acele edin..

hemen hastaya morfin enjekte edin... ameliyathaneyi hazirlayin.. cabuk ..

tamam bir kac saate kalmaz cikardi ameliyattan.. simdi olay yerine donup bakmaliydi.. ne olmus ne bitmis sorularinin yanitlarini bulmaliydi..

ve bu gece bu masal anlatilmaliydi..

"Bir varmis bir yokmus evvel zaman icinde kalbur saman icinde.. develer tellalken, pireler berberken, ben annemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken; masal diyarlarin birinde bir kadin yasarmis..buzdan bir kadin.........




2 yorum:

LÂL dedi ki...

giderken bile bir masal anlatmak gerekiyor değil mi.. Öylece çekip gidememek ne garip... gider ayak hala kendinden başka herkesi düşünmek.. hala.. hala.. hala...

yazaRinYAzari dedi ki...

cekip gitmelere endeksli yasamim benimde..ama cekip gidememem; kendimden baska baskalarini dusunecek kadar bencil olmadigimdan midir dersin..??